Contact? 06 319 54 180
0

Bekappen

De basis van juiste hoefverzorging is een correct bekapt paard, waarbij de beenstand en voetas gerespecteerd worden. Dit wordt dan ook goed bekeken voordat we aan het werk gaan. Ook nemen we hierin de specifieke beweging mee van uw paard. Daarna wordt de hoef bekeken op eventuele onregelmatigheden, steentjes en vuil.

na het inspecteren van het paard gaan wel als volgt te werk:

Straal
We beginnen eerst met het opschonen van de straal. De straal dient vooral als bloedpomp en schokdemper. Alle overtollige hoorn wordt weg gesneden, wat het hoefmechanisme ten goede komt.

Zool
Dan komen we bij de zool, Hier zorgen we ervoor dat de dagelijkse vervuiling die in de hoef komt er gemakkelijk uit kan vallen door het gedeelte rondom de straal weg te snijden. Ook hierbij wordt alle overtollige hoorn uit de zool weggehaald zodat de zool ook meewerkt aan een optimale werking van het hoefmechanisme.

Draagwand 
Het volgende is het inkorten van de draagwand, waarbij we beginnen in de teen. We werken naar een schone verbinding toe tussen de witte lijn en zool. hoe verder we naar de verzenen toewerken hoe minder er van de rand zal worden afgehaald, deze slijten namelijk al af door de beweging van het hoefmechanisme dat vooral achter in de hoef plaatsvindt.

Hoornwand
Als laatste wordt de hoornwand strak en recht afgevijld, en wordt de hoef rond gezet zodat er geen scherpe randjes meer aan zitten.